Cabaretier

Ben Beijer maakt in zijn theaterprogramma’s geen maatschappijkritisch cabaret vindt hij zelf, en heeft ook niet de behoefte daar zijn mening te verkondigen, laat staan de wereld te verbeteren.Show ik ben wie ik ben
Af en toe wat vriendelijk prikkelen, een plaagstootje dat wel, maar altijd met respect voor zijn hooggeëerd publiek. Hij wil veel meer een verhalend cabaretier zijn in de oude traditie, en samen met zijn gasten een gezellige avond beleven via zijn verhalen, versjes en liedjes met eigen gitaarbegeleiding.

Huiskamergevoel

Het gevoel bij zijn programma’s als of u bij hem in de huiskamer zit, is misschien wel het meest kenmerkend aan zijn optredens.
Na 5 avondvullende theatershows en meer dan 10 keer een uitverkocht huis in Schouwburg Amphion te Doetinchem, en volle zalen in Het Barghse Huus s’ Heerenberg, het Spieker Eibergen, Streektheater De Pol Aalten en succesvolle optredens door de gehele Achterhoek is Ben Beijer inmiddels een bekende naam in de regio. De hang naar het zoete verleden en de liefde voor zijn Achterhoek maken dat zijn shows vooral voor veertigers, vijftigers en ouderen zeer herkenbaar zijn.Show ik ben wie ik ben Naast de theaters is Ben een veel gevraagd cabaretier/conferencier voor bedrijven, overheid, instellingen etc.
Radio: Naast de onemanshow is Ben o.a. bekend door zijn cabaretafsluiting van het succesvolle live radioprogramma van Optimaal FM, De Achterhoekse Hartshow.
In zijn veel beluisterde rubriek, “Ben Beijer bekijkt het anders” wist hij 10 jaar op geheel eigen wijze de deelnemers en luisteraars van het populaire radioprogramma aan het eind van de live uitzending een kritische (lach) spiegel voor te houden.